Jul i Hjardemål

Så blev det på trods af mit lidt grumsede julehumør alligevel som sædvanlig en dejlig juleaften hos familien i Thy. I strålende sol krydser vi her Aggersundbroen:

Vel ankommet går vi en tur med Kiki i det fredelige landskab:

Vemodigt er det, at det er sidste gang vi fejrer jul der. Familien flytter, fordi dyrelivet og de store vidder bliver skæmmet af de kæmpestore test-havvindmøller, der skal placeres i Østerild Klitplantage lige i nærheden. Arbejdet er gået i gang, og man er begyndt at plastre flere arealer til med beton. Flere instanser og masser af mennesker, der er interesseret i at bevare resterne af Danmarks vilde natur, har talt og reageret forgæves. Mange fornuftige mennesker har argumenteret for, at disse vindmøller burde placeres et sted, hvor det ikke gik så meget ud over naturen og dyrelivet, men nu er det bulldozere og motorsave, der taler deres triste sprog.

Men på trods af disse dystre udsigter for naturen og de mennesker, der bor der, blev det en god juleaften. Der var både and og gås på tallerkenen, Finn var bare så skuffet over, at han ikke som sædvanlig  vandt mandelgaven.

Julemanden himself kom minsandten også på besøg med gaver til de små:

 

 

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

2 kommentarer til “Jul i Hjardemål”

  1. Det lyder som en dejlig juleaften, selv om det er frygteligt trist, hvad der sker nu i Østerild Klitplantage.
    Godt nytår til dig og tak for mange smukke og tankevækkende indlæg gennem året. Kh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s