Creme de la creme

Den mest læste artikel i Politikens netavis i 2011 var historien om Søren Ryges yndlingskringle

Foto: Søren Schnoor

Danskere kan åbenbart godt lide hjemmebagt kringle. Det kan jeg også selv. Og i juledagene fik vi hos bror og svigerinde til kaffen serveret en kringle, der uden tvivl overgår Søren Ryges. Den var blød og samtidig sprød og sublimt velsmagende. Dejen har uden tvivl været udrullet og foldet sammen og udrullet adskillige gange, før den er blevet fyldt med lækker remonce, lagt sammen, penslet med æg, drysset med sukker og bagt i en forvarmet ovn. Det var en himmerigsmundfuld, hvortil englene virkelig sang.

Bror og svigerinde har næse for god mad, så den gode kringle køber de hos en kvinde i den lille by på Djursland, hvor de bor. Hun har skabt sig en lille niche med kringlebagning, og skal man have et par gæster til kaffe, eller vil man gerne have en kringle til sin aftenkaffe, kan man ringe og bestille og siden afhente kringlen i hendes skinnende rene, lille køkken. Kringlen tåler ovenikøbet med held at blive nedfrosset og lunet i mikrobølgeovnen.

Sådan et unikum af en kringlebager har vi desværre ikke i nærheden af Mellerup, så jeg må selv til at eksperimentere med at fremstille vidunderet.

Flere emner med “C” her.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

One thought on “Creme de la creme”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s