Vitaminer eller ej

I dag hørte jeg i radioen en såkaldt autoritet udtale for jeg ved ikke hvilken gang, at når bare man spiser en sund og varieret kost, behøver man ikke vitaminer og andre kosttilskud. De er tværtimod nærmest skadelige. Og endnu engang bliver jeg lidt småirriteret over den lægelige arrogance, når det drejer sig om pøbelens egne erfaringer med kosttilskud. Her i huset har vi i årevis spist diverse kosttilskud og mener selv, at vi på den måde forebygger diverse skavanker. Trods vores fremskredne alder fejler vi i hvert aldrig noget  Jeg udelukker ikke, at det er troen der flytter bjerge, men så har nedenstående imponerende opbud af midler jo under alle omstændigheder en virkning:

DSCN4834

Glucosamin er et naturlægemiddel mod slidgigt i leddene og er ret dyrt. Det har tidligere været tilskudsberettiget, men er det ikke længere, fordi Sundhedsstyrelsen mener, at det er virkningsløst. For evt. at spare penge og afprøve deres påstand valgte jeg at holde en pause med det, men efter kort tid begyndte småskavankerne i knæ og ankler igen at melde sig, og jeg spiser nu igen 3 piller dagligt af et lægemiddel, som jeg kan konstatere bare virker –  hvad Sundhedsstyrelsen så end mener.

Et af argumenterne mod kosttilskud er, at det er penge ud ad vinduet, men hvad så med alle de penge der gives ud på dyr – og undertiden skadelig og virkningsløs – syntetisk medicin? Et andet argument er, at man i stedet for vitaminer skal spise en sund og varieret kost. Korrekt. Men hvor mange fortravlede mennesker gør det idag med fastfood og diverse tilsætningsstoffer i maden?

Har jeg et horn i siden på Sundhedsstyrelsen? Ja, det har jeg. Den eneste gang jeg i årevis har været syg var, da jeg fik influenza efter ved en fejltagelse at være blevet gratis vaccineret mod influenza  som anbefalet af Sundhedsstyrelsen.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s