Fru Møge

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg bliver døvere og døvere, og her på det seneste  er min hørelse næsten forsvundet i venstre øre, hvilket selv de mest avancerede høreapparater ikke kan afhjælpe. Og det er jo træls at have besvær med at begå sig i social sammenhæng, når folk taler i munden på hinanden samt ikke at kunne nyde musik som før. Matador, Møhge, Korsbæk Jeg har dog trøstet mig med, at skulle jeg her i min ret fremskredne alder ikke komme til at fejle værre ting – mit helbred i øvrigt er i top – så går det såmænd nok altsammen. Og skulle det værste ske, at jeg blev stokdøv som fru Møge, så ville Finn, min kære mand, uden tvivl straks springe ind i rollen som Misse.

Møge1

Men nu er der minsandten lys forude. Efter en konsultation i det lokale hørecenter igår viser det sig, at det er muligt at genvinde hørelsen gennem en operation, og jeg er nu blevet visiteret til undersøgelse og scanning med henblik på evt. indoperation af et elektronisk apparat der overtager funktionen af et defekt indre øre (sneglen). Det gør det ved at omdanne akustisk information til elektriske impulser, som sendes direkte til hørenerven ved hjælp af indopererede elektroder.

Utroligt så avanceret lægevidenskaben er idag, og jeg er bare overlykkelig ved udsigten til at komme til at høre bare nogenlunde godt igen.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

8 kommentarer til “Fru Møge”

  1. Næh, det ER dog mageløst! En solskinshistorie fra det småskrantende danske velfærdssamfund. Held og lykke søde søster.

    1. Ja, jeg blev bare så glad igår, da disse muligheder åbnede sig. Jeg troede kun det var i sjældne tilfælde, man udførte denne komplicerede operation, men de er blevet dygtigere på området og udfører den nu oftere, så jeg håber jeg kommer i betragtning.

  2. håber det bedste for dig! Du er så velfungerende, så det ville være synd, såfremt “man” ikke gjorde noget for at forbedre hørelsen.
    Kh Marianne

  3. Tak for det indlæg – og held og lykke!

    Jeg har arvet en del fra min far af både gode og dårlig ting. Indtil videre kan jeg stadig næsten høre græsset gro, men jeg har en lurende angst for at blive tunghør ligesom han. Nu er jeg ikke så bange mere – så endnu en gang tak for indlægget!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s