Naturligt look eller botox

Journalist Annegrethe Rasmussen, bosat i USA, skriver i en klumme i Information om folks udseende på TV i henholdsvis USA og Danmark. Da hun sidst var i Danmark på besøg syntes hun lige pludselig at de personer, hun sad og så på  i DR2 Deadline, så både forkerte og mærkelige ud, indtil det gik op for hende, at folk der optræder på dansk tv slet ikke er shinet up på samme måde, som det sker på amerikansk TV. Her i dansk tv bed hun mærke i hver eneste rynke, modermærke, hudorm eller dårligt sat hårlok hos de to værter og deres fire gæster. Det er hun slet ikke vant til fra USA, hvor tv-værter og deres gæster altid er fuldkommen rynkefri og glatte i huden, uanset hvor gamle de er.

Her i Danmark er vi sammenlignet med de fleste andre lande rimeligt afslappede hvad angår påklædning og udseende, men dette kan jo også nemt gå hen og blive for meget af det gode. Jeg selv er ikke meget for hverken skæl på reverset, krummer i fuldskægget, hængerøv i bukserne eller Bilka-smoking – heldigvis er sidstnævnte da vistnok en saga blot – men er heller ikke for det super stylede. Jeg foretrækker et rimeligt naturligt look, gerne med lidt makeup til at forskønne udseendet, men ikke en stiv maske af kosmetik og spor efter såkaldte skønhedsoperationer og botox. Jeg synes det er patetisk og lidt sørgeligt med de mennesker, der hopper med på den vogn. Og det er ikke bare kvinder, tænk bare på Berlusconi, som er kommet til at ligne en figur i et vokskabinet.

En af mine yndlingsskuespillere Helen Mirren er et godt eksempel på én, hvor rynker virker charmerende og giver ansigtet karakter:

Mirren

I øvrigt kræver det bare en lillebitte indsats hver dag at holde ansigtshuden frisk, det er slet ikke nødvendigt med botox:

Vask huden grundigt i lunkent vand (aldrig sæbe). Smør ansigtet ind i Dr. Hauschka Rosencreme og lav en blid ansigtsmassage. Om aftenen renses huden med Dr. Hauschka ansigtsvand (nej, jeg får ikke procenter). Engang imellem får ansigtet en ekstra omgang med en god skrubbe-creme. Voila!

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

4 kommentarer til “Naturligt look eller botox”

Skriv en kommentar