Rønn Hornbech

En af de mange vanvittige kvinder, som i den senere tid har fyldt godt op i det danske mediebillede,  er integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.  Hun er cand.jur., tidligere politimester og havde været medlem af Folketinget i mange år, hvor hun i flere tilfælde fungerede som en slags vagthund og råbte op, hvis ministrene ikke varetog deres opgaver på forsvarlig og lovlig vis, da Anders Fogh Rasmussen i sin tid fik hende overtalt til at blive minister. Mange var noget forbavsede over, at hun sagde ja og mente, at han nu på denne måde havde givet hende mundkurv på og forhindret hende i at råbe op.

Og det har sandelig også vist sig at være tilfældet. Siden da har man ikke hørt hende råbe op om nogen uretfærdigheder på tinge. Tværtimod har man ustandselig i fjernsynet set hende vandre fra ministerbil til taburet og køre op og ned i paternosteren på Christiansborg med et listigt smil om en mund, der er lukket med syv segl, når hun bliver spurgt om uretfærdigheder, der har med hendes eget ressort at gøre. Her på det seneste har hendes adfærd i sagen om unge statsløses ret til dansk statsborgerskab antaget helt groteske former.

Når man som statsløs er født og opvokset i Danmark og ikke har begået alvorlig kriminalitet, har man ifølge FN-konventioner ret til dansk statsborgerskab. Ikke at eje noget pas er en alvorlig sag, som nemt kan få én til at føle sig som en uønsket paria. Jeg husker levende den ubehagelige fornemmelse, da jeg som ung i et døgn  befandt mig i et fremmed land uden mit kære – nej dengang for så længe siden ikke rødbedefarvede men grønne – pas. Jeg havde været med Finn og hans studiekammerater fra arkitektskolen i Rom, hvor de skulle opmåle gamle bygninger, og jeg skulle rejse hjem før ham. Først i toget ved den schweiziske grænse, opdagede jeg, at jeg havde glemt mit pas i hans kuffert i Rom. Jeg kom videre gennem Schweiz uden problemer, men blev smidt af toget ved den tyske grænse. Her sad jeg nu natten igennem i et aflåset lokale hos politiet i Basel og ventede på, at morgenen skulle gry, så jeg kunne få skaffet et nødpas hos den danske konsul. Det fik jeg også uden besvær og nåede hjem til kære, gamle Danmark med et døgns forsinkelse. Men puha, det var en grim oplevelse for en forkælet dansker.

Alligevel har omkring 30 statsløse unge, født og opvokset i Danmark, fået afslag på deres ansøgning om statsborgerskab, selvom integrationsministeriet siden sensommeren 2008 har været bekendt med en fejlagtig behandling af deres ansøgninger. Først da medierne begynder at grave i sagen, skynder Rønn Hornbech sig at sende et brev til op imod 500 statsløse, både unge og voksne, og oplyse dem om deres rettigheder.

Jeg mener, det er en skandale, som burde få statsministeren til at sige, som han gjorde under klimatopmødet  “now I am ‘banking’ in the table” og fyre hende.

Andre emner der begynder med ‘R’ her.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

3 kommentarer til “Rønn Hornbech”

  1. Siden jeg er “norsk” har jeg ikke den ringeste kunnskap om dansk politikkk … men jeg kan si såpass, at dette kunne likegjerne skjedd her!

    Ha en riktig god helg!

  2. Ak ja hvor det går i Danmark. Det er en stærk perspektivering du leverer ved at koble “fejlen” med din egen oplevelse. Jeg har bemærket, at DF nu åbenbart synes Danmark skal opsige den konvention der er overtrådt – ak ja.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s