Lykke-Per

20. Februar 2010

Det er svært at finde inspiration til bloggen i denne tid, hvor sneen begrænser aktiviterne. Men så er der jo altid internettet.

Hvis der er nogle, der ligesom mig synes, at Henrik Pontoppidans Lykke-Per er en af de allerbedste danske romaner der findes, så kan man finde et foredrag af forfatteren Ida Jessen her http://lykkeper.wordpress.com/. Hun udtrykker meget fint, hvad jeg selv mener om den sag.

Henrik Pontoppidan levede fra 1857-1943, og fra han var 10 til han var 17 boede han i Randers, hvor faderen var præst. Han blev udnævnt som æresborger i byen, og i den anledning blev der opstillet en buste af ham uden for Helligåndshuset den daværende latinskole, hvor han gik i skole. Han fik Nobelprisen i 1917 sammen med Karl Gjellerup – som i modsætning til Pontoppidan i dag er totalt glemt. Her er både den smukke gamle bygning og Henrik Pontoppidan i bronze:

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s