Det lille vidunder

Det er lille og ser ubetydeligt ud, men dette lille høreaggregat er faktisk noget af et vidunder:

roger_pen

Jeg er desværre næsten helt døv på det venstre øre på grund af en lille knude på hørenerven og hører kun halvt med det højre øre og bruger derfor et kraftigt høreapparat i dette øre. Alligevel kniber det gevaldigt med hørelsen, hvilket især er belastende i sociale sammenhænge, hvor jeg  næsten ikke kan høre, hvad der bliver sagt midt i al larmen. Folk glemmer, at man hører dårligt, fordi det jo ikke umiddelbart kan ses på en, og taler lavt og utydeligt som sædvanligt.

Jeg har sikkert arvet denne skavank efter min far, som med alderen blev mere og tunghør og til sidst måtte opgive sin kæreste beskæftigelse, nemlig at spille violin. Når jeg tænker tilbage, har jeg vistnok selv været lige så lidt opmærksom på hans problem, som folk normalt er i forhold til hørehandicappede.

I dag er man så langt fremme inden for lægevidenskaben, at totalt døve eller folk med meget ringe hørelse kan få indopereret elektroder, som kan genskabe en form for hørelse. Så slemt står det ikke til med mig endnu, mener de kloge på Universitetshospitalet i Århus, så indtil videre har det ovennævnte vidunder vist sig at være en appelsin i turbanen. Den fungerer som sender til en lille modtager, der er blevet indsat i mit høreapparat, og har både retnings- og kuglemikrofon, så at den virker, både når den ligger midt på bordet i en kreds af mennesker, eller når den bliver holdt hen til munden af folk. Desuden har den flere andre funktioner, den forstærker via Bluetooth lyden fra mobiltelefonen og kan tilsluttes diverse multimedier. Som et kuriosum går lyden gennem vægge, så når jeg står og laver mad ude i køkkenet,kan jeg føre en afslappet samtale med Finn i sofaen inde i stuen.

Så jo, fruen i huset her har virkelig fået årets julegave.

 

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

5 kommentarer til “Det lille vidunder”

  1. Super, hvad moderne teknologi kan gøre! Det er da virkelig noget af et scoop. Min farmor var tunghør i al den tid, jeg kan huske. Hun ville sikkert gerne have ejet sådan en dims. Jeg kommer til at tænke på, at hvis man var sådan anlagt, hvilket du selvfølgelig ikke er, så kunne man jo også smuglytte til andres samtaler… Kunne især være nyttigt for børn og barnlige sjæle i december, kunne jeg tænke mig. 🙂

  2. Hvor er det smart. Jeg er selv stort set døv på det ene øre. Det er dog noget en operation kan rette op på, men den vil så give mig andre problemer (lang historie) så indtil videre lever jeg med det.

    Glædelig jul til dig og dine Anne Marie ♥

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s