Gule Ærter uden Flæsk

En rigtig mand er chauffør for sin halvdøve kone og er samtidig hendes tredje øre, når hun gang på gang besøger audiologisk afdeling på Århus Universitetshospital, for at hun forhåbentlig kan få gjort noget ved sin dårlige hørelse. Derfor fortjente han også efter turen igår en omgang gule ærter, uden flæsk vel at mærke, da han ligesom konen helst ikke spiser kød.

2 kartofler, 2 gulerødder, 2 løg, 3 stilke bladselleri, 2 fed hvidløg, 2 kopper Møllerens Gule Ærter, 1 l vand, rapsolie, urtebouillon, timian (helst frisk), purløg, salt og peber.

Grøntsagerne snittes fint og koges bløde i 3 spsk. rapsolie ca. 5-6 min. Vand og urtebouillon hældes ved, og det hele står og småkoger i ca. 15 min. Kom derefter gule ærter og timian i, rør godt rundt og lad retten simre videre i 7-8 min. Smag til med salt og  peber og tilsæt evt. lidt mere vand, men suppen skal helst være tyk.

Serveres med fintklippet purløg, Dijon-sennep og rugbrød med smør.

‘Rigtige mænd spiser kikærter’. Jo, men rigtige mænd spiser altså også gule ærter uden flæsk.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s