Agurketid

Jeg har ikke selv drivhus med agurker, men det har genboen, som lige har været herovre med nogle stykker af sin høst.

DSCN5193

Men hvad gør man med 4 tykke agurker til to mennesker, hvoraf den ene ikke kan lide rå agurker. Man søger i Google og finder to opskrifter i Alletiders Kogebog, som skal afprøves her i weekenden:

 Agurkesuppe med rejer

1 løg
1 fed hvidløg
30 g. smør
1 tsk. hvedemel
4 dl. varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl. fløde
lidt salt
lidt sukker
friskmalet hvid peber
lidt sennepspulver
200 g. kogte rejer m. skal
2 bdt. dild

Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.

Fyldt Agurk med Capers

1 agurk
1 kop franskbrødskrummer
1 dl. piskefløde
1.5 spsk. kapers
salt
chilipeber

Flæk agurken og skrab den ren for kerner. De afskrabede agurker lægges i et ildfast fad. Kernerne moses samen med franskbrødskrummerne, tilsæt fløde og hakkede kapers, salt og chilipeber efter smag. Fyldet fordeles i skallerne og drys evt. med lidt smørklatter. bages i 15 min. ved 220 gr.

Server med ristet toastbrød og kold smør.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

2 kommentarer til “Agurketid”

  1. Det må være dejlig at have et drivhus med agurker, som din genbo har. Vi har lige fået gazpacho, som også er en dejlig ret med agurker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s