Agurketid

Jeg har ikke selv drivhus med agurker, men det har genboen, som lige har været herovre med nogle stykker af sin høst.

DSCN5193

Men hvad gør man med 4 tykke agurker til to mennesker, hvoraf den ene ikke kan lide rå agurker. Man søger i Google og finder to opskrifter i Alletiders Kogebog, som skal afprøves her i weekenden:

 Agurkesuppe med rejer

1 løg
1 fed hvidløg
30 g. smør
1 tsk. hvedemel
4 dl. varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl. fløde
lidt salt
lidt sukker
friskmalet hvid peber
lidt sennepspulver
200 g. kogte rejer m. skal
2 bdt. dild

Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.

Fyldt Agurk med Capers

1 agurk
1 kop franskbrødskrummer
1 dl. piskefløde
1.5 spsk. kapers
salt
chilipeber

Flæk agurken og skrab den ren for kerner. De afskrabede agurker lægges i et ildfast fad. Kernerne moses samen med franskbrødskrummerne, tilsæt fløde og hakkede kapers, salt og chilipeber efter smag. Fyldet fordeles i skallerne og drys evt. med lidt smørklatter. bages i 15 min. ved 220 gr.

Server med ristet toastbrød og kold smør.

Reklamer

2 thoughts on “Agurketid

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s