Det brogede Danmark

Nu kan jeg – desværre nok i modsætning til en del andre danskere – jo godt lide, at den grå almindelighed her i landet er isprængt noget mere eksotisk i form af indvandrere fra forskellige kulturer. Måske er det derfor, jeg i sin tid blev indvandrerlærer, eller også er det fordi jeg som indvandrerlærer har lært så mange spændende indvandrere at kende. Derfor faldt mit blik forleden dag på biblioteket på en bog med fotos af den dygtige fotograf Henrik Saxgren. Bogen hedder BUS FRA BAGDAD og indeholder 43 store, flotte billeder af folk fra forskellige lande, som er fotograferet i deres hjem, og fælles for dem alle er, at de arbejder som buschauffører i Storkøbenhavn.

Henrik Saxgren skriver i forordet til bogen: ‘Kun de færreste kender disse nye danskere, og endnu færre ved, hvordan de bor, og hvordan de kom hertil. Min bog forsøger at råde bod på dette og skrive disse nye danskere ind i samtidshistorien’.

Sjovt nok er flere af disse buschauffører kvinder.

bus2

Her er det Ramatou fra Mali, som kom til Danmark 1994. Hun arbejder for Arriva, har fået dansk statsbogerskab og ses her med sin mand og sine to børn.

bus3

Rahat Butt og hendes mand Irfan kommer fra Pakistan og arbejder begge to som buschauffører. De har fem børn, hvoraf to studerer jura og en medicin.

bus1

Hamide Rudi er kosovo-albaner og kom til Danmark i 1987. Før hun blev buschauffør. arbejdede hun som tolk for Røde Kors. Hun er gift og har to døtre, som klarer sig fint i skolen.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

2 kommentarer til “Det brogede Danmark”

  1. Jeg tror det er en meget vigtig bog. Den kan være med til at smadre det falske billede, som mange etniske danskere desværre har af nydanskerne. De tror, at de alle sammen sidder i store, dyre lejligheder og lever fyrsteligt af kontanthjælp. Hvordan hulen det ellers skulle kunne lade sig gøre.

  2. Jeg har i de mange år jeg har arbejdet som indvandrerlærer og truffet hundredvis af folk fra mange forskellige lande næsten aldrig truffet nogen af de slemme typer, man ofte hører om i medierne, så jo vi savner nogle modbilleder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s