Paranoia – eller hvad?

Der var stegende hedt i Randers midtby igår, men efter mit månedlige besøg hos zoneterapeuten – det er hende der sørger for mit gode helbred – skulle jeg lige finde et par hvide sommerbukser, der svarede til temperaturen. Jeg måtte svedende kæmpe mig igennem tre butikker, før det endelig lykkedes at finde et par hvide, lette bukser, som forhåbentlig ikke får lov til bare at blive hængende i skabet og efterfølgende blive givet til Kirkens Korshær. De tegner godt. Da jeg efter det vellykkede køb puttede pungen i tasken og lynede den til, sagde ekspeditricen anerkendende: “Ja, det er fornuftigt med lynlåse i taskerne”. Det havde jeg nu ikke tænkt så meget over, selvom jeg måske burde gøre det, efter at have fået stjålet min pung op af tasken i Rom sidste sommer.

Da jeg efterfølgende var et smut i Netto, lod jeg for ikke at få yderligere hedeture vinduerne i den brandvarme bil stå halvt åbne. Ude igen slæbende på Netto-poser stod der en kvinde ved siden af bilen og spurgte: “Hvordan i alverden tør du forlade bilen med vinduerne åbne?”  Noget overrasket over kvindens bekymring svarede jeg, at jeg regnede Randers for lige så fredelig som på Frode Fredegods tid. “Nå ja”, sagde hun undskyldende, “men jeg kommer jo også fra Århus”.

To advarsler på samme dag! Måske skulle jeg til at udvise lidt mere paranoia.

 

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

6 kommentarer til “Paranoia – eller hvad?”

  1. Tillykke med de nye sommerbukser! Jeg synes også, det er svært at finde et par, man virkelig bliver glad for.
    Hvor var det ærgerligt, at du fik stjålet din pung i Rom!

  2. Jeg tror ikke, det er udtryk for paranoia, hvis folk ikke lader vinduerne i bilen stå åbne, når de forlader bilen her i Hjørring. Jeg kender folk, der har fået stjålet deres dankort, folk i ung alder vel at mærke. Selvom de allerfleste er hæderlige og fredelig folk, skal der kun en til for at billedet krakelerer. Nogle mennesker jeg kender bor ude på landet. De plejede aldrig at låse deres yderdøre. En dag, mens de lå og solede sig på græsplænen bagved huset, var tyve gået ind og havde stjålet deres tegnebøger! Jeg skal love for, at de fik lært at låse døren. Ærgerligt, at det skal være sådan, men det er altså de kendsgerninger, man har at forholde sig til.

  3. Desværre er det blevet nødvendigt at udvise stor forsigtighed. Jeg er for kort tid siden blevet frarøvet min pung op af en lukket taske i en bus og flere af mine bekendte har været ude for det samme i de sidste måneder, og heroppe i sommerlandet, hvor vi aldrig har haft låste døre, er vi blevet anbefalet meget kraftigt, at låse yderdørene – æv det er rigtig ærgerligt
    Kh Marianne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s