Dåbskjolens historie

Engang i fortiden var det moderne med konfirmationskjoler i broderie anglaise stof. Både min egen konfirmationskjole og mine yngre tvillingesøstres kjoler var syet i dette stof, og den ene af deres kjoler eksisterer stadig nu næsten 60 år efter i form af en dåbskjole. Da min søsters første barn blev døbt, blev hendes konfirmationskjole omsyet til en dåbskjole, og denne har været brugt i næsten 50 år til barnedåb i enten hendes eller hendes mands familie.

Min dejlige og smukke søster døde ulykkeligvis for næsten 10 år siden af knoglemarvskræft i en alder af 59 år. Her ses hun med sin førstefødte i dåbskjolen:

Fam

Og her er lille Malthe, som blev døbt i februar 2012, i den samme kjole i kirken sammen med sin mor:

malthe cropped

Gennem årene er over 30 børn blevet døbt i dåbskjolen, og i alle årene har min svigerinde omhyggeligt opbevaret den og på underkjolen påsyet alle navne og dåbsdatoer. Lille Mynte er den sidste, der er blevet døbt i kjolen, og hendes far var herude igår for at aflevere den, for jeg har lovet min svigerinde at tage nogle fotos af den til brug for en lille tryksag, hun vil lave om dåbskjolens historie med oplysninger og fotos af alle børnene i kjolen.

IMG_0277

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

9 kommentarer til “Dåbskjolens historie”

  1. Fornylig er Andreas og Trines Josef blevet døbt i den. Det er Grethe der administrerer den, og alle fra de to familier, der ønsker det, kan låne den. Grethe vasker og stryger den og forsyner den med røde eller blå bånd alt efter om det er en dreng eller pige og opbevarer den i silkepapir i en stor æske. Jeg tror nok, det er Tytte, der syede den i sin tid. Den er meget fin og har en lille broderet krave.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s