Endnu en madhistorie

Kogebøger og madopskrifter er altid godt stof. Selv min afdøde svigerfar, som ellers aldrig var involveret i madlavningen ud over engang imellem når det skulle gå højt at hjembringe et par hummere fra fiskehandler Kryger i Kirkegade, havde kogebøger liggende ved sengen som godnatlekture. Og i dag bliver der udgivet kogebøger som aldrig før. Derfor kan jeg roligt fortsætte i sporet fra forrige indlæg og fortælle lidt om, hvad vi fik at spise  igår aftes.

Jeg blev inspireret af Finn, som fandt nogle store markchampignons under blodbøgen, da han var ude at slå plæne. Disse blev hakket sammen med et stort løg og kogt bløde i en klump smør. Herefter blev de rørt sammen til en lind masse sammen med et skvæt kaffefløde, to æg, en lille håndfuld rasp, salt, peber og en knivspids tørret timian og  bagt i ovnen en halvtimestid. Hertil babykartofler, forkogt i 10 minutter og derefter blandet med olie og groft salt og bagt færdig i ovnen sammen med champignongratinen.

Som tilbehør en rødbedesalat bestående af kogte rødbeder og et stort sødt æble skåret i tern, blandet med lidt friskrevet peberrod og en marinade af olie, hvidvinseddike, akaciehonning og salt.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s