Fra Italien 2

Godt for fødderne at der kun var afsat to dage i Rom, for de tre søstre var målrettede og travede afsted kilometer efter kilometer og nåede alligevel kun en brøkdel af, hvad der er at opleve i den evige stad. Vi havde fravalgt antikken, som vi havde gjort os bekendt med tidligere, og fokuserede på Vatikanmuseet og forskellige kirker fra middelalderen og frem med særlig fokus på billeder af Caravaggio. – Og så var der selvfølgelig hele stemningen i byen med menneskene, cafeerne og restauranterne.

I Trastevere startede vi med en pizza, mens vi betragtede folkelivet:

Bagefter beså vi Santa Maria di Trastevere med de flotte mosaikker og La basilika di San Chrisogono med den magiske, ældgamle, underjordiske kirke.

Senere på den anden side af Tiberen slog vi et slag omkring Piazza Navona og Pantheon:

Så spiste vi aftensmad på Alfredo della Scrofa, hvor alverdens berømtheder har indtaget den verdensberømte fettucino al’ Alfredo. Jimi Hendrix was here. Der hang billeder af alle berømthederne på væggene. Audrey Hepburn havde fået tildelt en ydmyg plads på dametoilettet.

Næste dag var fødderne stadig ømme. Vatikan-museet er stort, stort og indeholder nogle af verdens skønneste kunstværker, men heldigvis havde vi bestilt billetter i forvejen, så trods hævede fødder sprang vi let og elegant de alenlange køer over:

Indenfor var trængslen bogstaveligt talt til at tage og føle på, men alligevel var det betagende at opleve det Sixtinske Kapel og Pinakoteket med bl.a. Caravaggios ‘Nedtagelsen fra Korset’.

Bagefter sluttede svoger sig til os, og med ham som kyndig guide beså vi Caravaggios udtryksfulde billeder i kirkerne San Luigi dei Francesi, San Agostino og San Maria del Popolo.

Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571 – 1610), var en italiensk maler, som revolutionerede maleriet omkring år 1600. Malerierne fremstår i en dramatisk stil med figurer i skarpt lys på en mørk baggrund.

Så var det snart tid for to af søstrene at vende tilbage til hjemlandet, men aftenen forinden afsluttede alle familiemedlemmerne turen med en fortrinlig og delikat italiensk dinner. Dejlig miniferie!

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

4 kommentarer til “Fra Italien 2”

  1. Hej AM.
    Hvor har jeg nydt at læse om din tur til Italien. Det må være dejligt at kunne rejse sammen med sine søstre.
    Sikke nogle dejlige billeder du har taget – flot flot.
    Kærlig hilsen Annette

  2. Sikke et dejligt indlæg – det må have været en fantastisk tur, I har haft. Jeg har ikke været i Rom, siden jeg var 20 år. Kærlig hilsen og god søndag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s