Vintersuppe

Det er ikke vinter endnu, jeg ved det godt, men i går aftes spiste vi alligevel en rigtig vintersuppe.

I det tidlige forår kom naboen over og gav mig en masse jordskokker, som de ikke selv kunne spise. Der var alt for mange til os to, så resten blev sat i jorden omme bag rhododendronbusken, som var det eneste disponible stykke jord i haven. Her har de stået hele sommeren godt gemt og glemt, indtil jeg i går fik øje på de store planter, der var kommet ud af dem. Jeg kunne minsandten grave et par kilo lækre jordskokker op, som blev brugt i denne herlige suppe.

Ca. 500 g jordskokker, 1 kartoffel, 1 æble, 1 stort løg, 2 fed hvidløg, olie, 1 l vand, grøntsagsbouillon, lidt fløde, salt, peber, timian. Jordskokkerne skrubbes rene, grøntsagerne renses og det hele skæres i stykker og svitses let i den varme olie et par minutter. Vandet hældes ved og grøntsagsblandingen koges i 35 minutter, hvorefter den pureres med stavblenderen. Suppen koges op igen og tilsættes lidt flydende urtebouillon, fløde, salt og peber samt et drys timian.

Serveres rygende varm med et drys klippet purløg og hakket rød peber og med hjemmebagt brød til.

Flere emner der begynder med ‘V’ her.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

6 kommentarer til “Vintersuppe”

 1. Kære Anna Marie

  Du spurgte for nogle måneder siden som kommentar til et af mine indlæg om skønlitteratur på vej efter den nye roman af Karin Alvtegen. Under forberedelse til mit indlæg om ny skønlitteratur i november kan jeg se, at Alvtegen d. 3. november udgiver “En sandsynlig historie” på Tiderne Skifter.
  Jeg håber, at vi begge endnu engang har noget at glæde os til.

  1. Fint, Michael, hun er en af mine yndlingskrimiforfattere, men der kommer sjældent noget fra hendes hånd. Da jeg er hardcore bibliotekslåner, vil jeg så snart som muligt reservere den på biblio.
   Hilsen
   Anna Marie

 2. Suppe eller andet simremad, der står på komfuret og spreder dufte i huset … uhm … 😛 Vintermad lavet af det, der har vokset sig stort i den lyse tid – varmer og lyser i overført betydning op på den kolde og mørke årstid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s