Trøje

Trøje lyder som et gammelt nordisk ord, men det stammer vistnok fra tysk eller fransk. I gamle dage betød det at være i trøjen at være soldat, og fra gamle tekster kender man udtrykket en ‘sølverknappet trøje’. I dag kender vi ‘den gule og den prikkede trøje’, og vi går også i undertrøjer, men ellers er det mere almindeligt at sige sweater.

Al denne snak om trøjer skyldes, at jeg skal skrive om et emne der begynder med T til ABC-Bloggen, og at jeg efter mange års strikkepause er gået alvorligt i gang igen med en striktrøje til mig selv, en oversize én som ser ud til at passe som fod i hose til et par cowboybukser her til vinter:

Bare rolig, der skal ikke være striber på ærmerne. Det ville vist være lidt for fancy til en dame i min alder, men ellers tegner projektet fint. Jeg har ikke fået ondt i nakken endnu, det ærgrer mig bare, at jeg ikke var forstandig nok til at starte med at strikke på rundpind. Det er nemmere, og resultatet bliver pænere. Men det får vente til jeg skal i gang med ærmerne.

God weekend herfra!

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

14 kommentarer til “Trøje”

  1. Rigtig lækker blå farve, du har valgt til trøjen – held og lykke med at få den færdig. Eller er det kun mig, der ligger inde med halvfærdige projekter 😉

  2. Trøje? Det har jeg aldrig tænkt på som et udenlandsk ord, men du har jo ret, det er iflg. ordnet.dk/ODS et ord af Mellem-Nord-Tysk oprindelse, troie (hollandsk trui); egl. vist et fr. laaneord (af usikker oprindelse)) Ser man det 🙂

    Det må være en fornøjelse at kunne strikke så smukt et stof, som det du har fotograferet. Held og lykke med projektet.

  3. Det må være rart at have genfundet fornøjelsen ved at strikke. Jeg har ikke gjort det siden jeg var barn, min kone strikkede meget tidligere, men har opgivet af fysiske grunde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s