Quinder

Ugens emne skal begynde med ‘Q’, og det er en svær opgave, men hvad kan være mere relevant end at fortælle, hvor forfriskende jeg synes det er, at magten i landet nu ligger hos 3 kompetente og flotte quinder, og så selvfølgelig en mand som den fjerde i kurven. Han ser lidt forpjusket ud, men er dygtig og har sikkert hjertet på rette sted. Jeg synes bare ikke, han egner sig som udenrigsminister. Vi har et mere relevant emne i Mogens Lykketoft, synes jeg. Men i det hele taget bliver det rart at se nogle nye hoveder som ministre. Værdipolitikken skal man nok blive enig om og også udenrigspolitikken Det bliver straks sværere med den grundlæggende økonomiske politik. Men jeg krydser fingre.

Her i huset er det quinden, der står for madlavningen. Hun er så heldig at skulle lave mad til en mand, der ikke er så meget for store bøffer og stegt flæsk, så hun kan heldigvis excellere i lettere og grønnere retter. I går aftes serverede hun denne her ret:

Kartofler, pastinakker og gulerødder skæres i mindre stykker og koges møre. Derefter moses de, og en klat smør, lidt mælk, salt og en stor håndfuld finthakkede krydderurter fra haven – persille, oregano, timian, basilikum og rosmarin – røres i. Serveres med en skive røget hellefisk til samt en tomatsalat af fintskårne tomater ligeledes fra haven med klippet purløg og lidt revet peberrod.

En klassisk kartoffelmoser er et uundværligt redskab i køkkenet, og så har vi fået en fedende vane med at spise en marcipantærte med blomme i madeira eller drue i muscatvin til aftenteen.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

9 kommentarer til “Quinder”

 1. Det bliver spændende at følge hvorledes det forløber, det med de 3 quinder og hr. Søvndal. Jeg vil foretrække at smovse i maden og heldigvis kommer ingen her i tanker om at købe marcipantærter med en sjælden undtagelse.

 2. Godt Q-valg – personligt er jeg også glad for at de tre quinder vandt, og nu sammen med Søvndal skal stå i spidsen for den danske politik – håber det kommer til at gå fint, selvom der absolut er udfordringer, især på det økonomiske område.
  Her i huset er det også quinden, der som regel står for maden. Jeg kan slippe afsted med lidt af hvert, grøn mad og fisk er et hit, men frugt i maden er ikke okay …

 3. Jeg er ikke sikker på, at der er så stor forskel på politik med kvinder og politik med mænd, men jeg ser frem til, at Thorning afpudser sin viden om økonomisk politik, hun har vist gode saglige “takter”/argumenter under valgkampen, hun forveksler ikke husholdnings-økonomi med stats-økonomi.

  Jeg læste den opskrift 4 gange – jeg overdriver ikke, – jeg må være blevet sulten mens jeg læste den, det er den lækreste mos, jeg har hørt om. Mos er altid lækkert, og jeg har også lært at krydre og tilsætte andre ting, men det har været lidt fattigt på hjemmedyrkede krydderier m.v. Man kan selvfølgelig også servere med andre fisk/kød etc. Jeg bruger forresten enten en træske med hul eller en røremaskine med dejgkroge til at mose.

  Lige nu krydser jeg fingre, en persille ser ud til at have være kommet i gang med at vokse i en (stor) urtepotte! 🙂

 4. Hej Anna Marie

  Jeg er helt enig med dig med hensyn til de 3 quinder – vi har virkelig fortjent at få nogle nye hoveder på banen – håber de klarer skærerne.

  Din opskrift lyder forjættende – bliver helt sulten – selvom vi her i huset har spist en lækker 2. dags osse bucco og den var god. Her er det også quinden som står i køkkenet selvom manden også er rigtig god til det. Han bager alt vores brød og er dejligt.

  Har iøvrigt spist frokost hos Aage idag og det var hyggligt – det er en dejlig lejlighed han har fået.

  kh Annette

  1. Hej Annette
   Før i tiden bagte Finn også brød. Han gik i familien under navnet brødbageren. I dag er det mig der bager brød, som regel den samme slags – speltmel, stenmalet hvedemel, olie, vand, gær. Det foregår på rygmarv og nærmest i søvne et par gange om ugen Jeg må vist til at forny mig lidt.

   Fine fotos du viser på Facebook fra ‘hjemstavnen’.

   Kh

   1. Jeg fik lidt ballade med de billeder fra Flådestationen – jeg blev nødt til at slette dem – jeg havde ellers spurgt om jeg måtte tage billeder og fik lov til det – men de måtte ikke ligge på FB. Sådan er der så meget.

    kh Annette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s