Valg og mekaniker og – De Dødes Rige

Mærkelig overskrift, ikke sandt? Den kommer sig af, at vi skulle aflevere bilen til smøring hos mekanikeren kl. 9, og så var det jo smart samtidig at få afgivet stemme i det nærliggende valglokale. Vi troppede op 5 minutter før valghandlingen startede. Flaget var hejst og der var allerede livlig trafik af mennesker og munter stemning.

Gad dog vist om ikke de sidste 3 ugers intense mediedækning skulle sikre en høj valgdeltagelse.

Hvordan kommer så ‘De Dødes Rige’ ind i billedet. Det drejer sig om Henrik Pontoppidans bog fra 1912-14, som jeg nu efter mange år har læst igen og lige er blevet færdig med.

Det er en af de bøger, man fordyber sig i og ikke bare bliver færdig med i en fart, og jeg ærgrede mig over at måtte lukke den i for sidste gang og stille den tilbage på hylden. Det er en psykologisk roman, som også skildrer, hvordan en politisk løbebane påvirker mennesker. Kan det lade sig gøre at drive politik uden at blive mere eller mindre moralsk anløben? Bogen er ikke en direkte historisk skildring af datidens politiske liv, men en skildring af den politiske metier, som vist  nok desværre er aktuel den dag i dag.

Torben Kroghs fine analyse af bogen kan læses her.

Ikke desto mindre glæder jeg mig til at se spændende underholdning i TV i aften.

God valgaften!

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

2 kommentarer til “Valg og mekaniker og – De Dødes Rige”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s