Paella

Hvad skal jeg dog lave til aftensmad? Et evigt tilbagevendende spørgsmål. Jeg kigger i mappen med opskrifter på computeren, men der er ikke rigtigt noget, der svarer til de ingredienser, jeg har i huset. Vi plejer at købe stort ind til hele ugen om fredagen, så her torsdag aften er ressourcerne ved at være udtømte. Så slår lynet ned – fattigmands-paella selvfølgelig! Den har jeg lavet før i en kritisk situation, ris har jeg altid i skabet, og der er rejer i fryseren.

Den laves sådan her:

1 stort løg, 2 fed hvidløg, 1 grøn og 1 gul peber skæres i små stykker og svitses et par minutter i 2 spsk. varm rapsolie. 1½ dl. ris tilsættes og svitses sammen med det øvrige i yderligere ½ minut. Så tilsættes ½ dåse grofthakkede tomater, 3 dl. vand, 1 tsk. salt, ½ tsk. chilipulver og do karry. Låg på og det hele snurrer ved svag varme i 15 minutter. Så er tiden kommet til at røre en lille håndfuld frosne ærter i, og dække retten med 200 g optøede rejer. Låg lægges på igen, og det hele snurrer videre i 10 minutter. Serveres med lidt krydderurter fra haven og efterfølges af forskellig frisk frugt.

Så lykkedes det endnu engang at improvisere en god og sund ret til aften. Vi var begge to tilfredse og mætte.

Velbekomme og god weekend!

Andre emner der begynder med ‘P’ her.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

7 kommentarer til “Paella”

  1. Jeg bruger også oftest min (gamle) paellagryde til alting! jeg er lige faldet over et billede af en ret jeg lavede for nogen tid siden, paellagryde med rejer: jeg supplerede med spidskål i strimler – det svarer lidt til ærterne på dit billede – og det giver sådan en fantastisk smuk ret 🙂

  2. Vi pleier også å handle inn stort en gang i uken, og kjøleskapet er temmelig tomt mot slutten ja!
    Jeg har ikke vært særlig begeistret for paella, men denne høres absolutt god ut så takk for tipset 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s