Korncirkler

I Videnskab.dk har jeg læst, at den amerikanske forsker Richard Taylor mener at kunne forklare, hvordan de store gådefulde korncirkler kan blive dannet på bare en enkelt nat, og hvordan de kan være så detaljerede. Ifølge forskeren skulle bølgerne fra en mikrobølgeovn være nok til at nedlægge afgrøder lynhurtigt, fordi bølgerne simpelthen får kornet til at falde sammen.

Igennem tiden har der eksisteret mange teorier om, hvor korncirklerne stammer fra:

  • De er lavet af særlige vejrforhold (hvirvelvind systemer)
  • De frembringes af energisystemer i jorden
  • De er manifestationer af andre dimensioner eller parallelle universer
  • De er frembragt af folks kollektive underbevidsthed
  • De er skabt af andre civilisationer i universet
  • Militæret laver dem ved hjælp af avanceret teknologi
  • De er alle menneskeskabte.

De første korncirkler blev rapporteret i 1970’erne, og i de sidste 25 år er der blevet rapporteret over 4000 korncirkler i det meste af verden, dog hovedsagelig i England i Wiltshire og Hampshire, især omkring Stonehenge.

Selvom jeg slet ikke tror på, at den hellige videnskab kan forklare alt i denne verden, har jeg svært ved at tro på, at korncirkler skulle være andet end menneskeskabte. Alligevel er det underligt, at der aldrig er taget et luftfotografi af en halvt færdig, stor kompliceret korncirkel, som et hold korncirkelmagere har måttet flygte fra, fordi de er blevet jaget væk eller har følt sig afsløret.

Hvis korncirkler i hele verden er lavet af mennesker – ud over de få mennesker, der står frem, og de få, der er blevet betalt for det – hvem er de så, og hvor er de henne?

Ole J. Knudsen fra Aarhus Universitet er ikke i tvivl om, at korncirklerne er menneskeskabte og er positiv over for Richard Taylors teorier om, at mikrobølgeovne, GPS’er og lasere kan være en del af forklaringen på de detaljerede korncirkler.

Men uanset hvordan – gådefulde og smukke er de, disse geometrisk præcise mønstre, der dukker op i løbet af en nat i marker med afgrøder.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

2 kommentarer til “Korncirkler”

  1. Det var vel nok spændende at læse, Anna Marie – korncirkler har altid fascineret mig. Hvis Ole J. Knudsen og Richard Taylors teori er rigtig, er det altså et nyt fænomen – og det troede jeg faktisk ikke. Kh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s