De gode lo – indtil videre?

Her til morgen drog vi her i huset et lettelsens suk, da vi i morgennyhederne hørte, at internationale aktivister har blokeret for fældning af 266 hektar skov i Østerild Plantage i Thy, en skovfældning som skulle give plads til 250 m høje kæmpevindmøller. Vi kender området, fordi vi har familie der, og det skærer én i hjertet, at et enestående dyre- og planteliv på den måde skal udraderes i et land som Danmark, hvor der ikke ikke er så mange naturområder tilbage, og især da fordi disse testvindmøller godt kunne placeres i et andet område af landet, hvor det ikke ville gå så meget ud over naturen, men ville koste nogle flere kroner.

Det var hensigten at gå i gang med træfældningen lørdag morgen, selvom Danmarks Naturfredningsforening har klaget over projektet til EU, som endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt træfældningen er ulovlig.

Igår fredag mødtes flere hundrede i protestdemonstration mod vindmølletestcenteret, og her til morgen forlød det så heldigvis, at træfældningen er blevet udsat.

TV Midt-Vest beretter her til morgen følgende om sagen:

“Lørdag skulle have været dagen, hvor de første træer i Østerild måtte lade livet for at give plads til et vindmølletestcenter. Men sådan blev det ikke. De aktivister der demonstrerede fredag blokerede lørdag morgen kl. 6 for fældningsmandskabet og de store maskiner.

Politiet tilkaldt
Naturstyrelsen tilkaldte politiet, som ifølge vagtchef Bjarne Askholm mødte op med 4 mand. De var i dialog med aktivisterne, fortæller vagtchefen. Aktivisternes version er dog lidt mere kontant. Ifølge flere af dem, skubbede betjentene til aktivisterne, og der opstod en smule tumult.

Naturstyrelsen: Nu må vi tænke os om
Skovridder Ditte Svendsen fortæller lørdag morgen, at man foreløbigt sætter træfældningen på pause. Hun er ikke interesseret i en direkte konfrontation med aktivisterne.

– Vi må lige vurdere situationen. Vi er ikke vant til internationale aktivister her i Thy, så vi går i tænkeboks, siger Ditte Svendsen.”

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

3 kommentarer til “De gode lo – indtil videre?”

  1. Jeg kan virkelig godt forstå, I drog et lettelsens suk, Anna Marie! Det er en skandale, hvis man ødelægger dette smukke naturområde.
    Kh og god weekend til jer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s