Højtuddannede udlændinge skræmmes væk

Uddrag fra artikel i INFORMATION 23. marts 2011:

“Danmarks evne til at konkurrere på verdensmarkedet og skabe økonomisk vækst hænger direkte sammen med vores evne til at få udlændinge til at føle sig velkomne og det bliver sværere, når politikere og medier konstant omtaler udlændinge som et problem for samfundet.

Sådan mener 15 af Danmarks største virksomheder, heriblandt Mærsk, Vestas, Novo, Lego og Carlsberg, som gennem en fælles organisation vil bruge 2011 på at kæmpe mod generaliseringer i udlændingedebatten.

»Jeg kunne ønske mig, at politikerne sørgede for at have en mere balanceret tilgang, når de omtaler udlændinge så alle ikke bliver slået over én kam, og man ikke hele tiden fokuserer på det negative,« siger Tine Horwitz, som er sekretariatschef for virksomhedernes fælles organisation, Consortium for Global Talent, der har til formål at trække højtuddannede udlændinge til Danmark”.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s