Tankens kraft

DR 2 kører for tiden hver torsdag aften en serie om forskellige emner og fænomener, som i vid udstrækning bliver afvist som overtro og det rene sludder.  Det drejer sig bl.a. om, hvordan vi gennem tankernes kraft kan helbrede os selv,  at vi besidder en sjette sans der gør os i stand til at  udøve telepati eller se ind i fremtiden samt om nærdødsoplevelser, hvor mennesker har forladt deres krop og er vendt tilbage til livet igen.

Jeg synes, det er fint, at man i TV viser noget om parapsykologiske og metafysiske emner, som det normalt ikke er in at beskæftige sig med. De første udsendelser, som er blevet vist de to foregående torsdage, har på en meget sober måde vist undersøgelser,  der påviser, hvordan meditation indvirker på hjernen og generne og kan modvirke sygdom. Det kommer slet ikke bag på mig, som har dyrket yoga og meditation i mange år og har erfaring med, hvordan man gennem disse teknikker kan holde kroppen sund og modvirke smerter og diverse skavanker.  Det har altid undret mig og gør det stadig, hvorfor der ikke bliver forsket meget mere i disse områder, og hvorfor det skal forblive så stor en hemmelighed, at der findes nogle virksomme kræfter i os selv og naturen, som vi overser. Man kunne få den tanke, at nye teorier vinder så langsomt frem  hos forskerne, fordi det sætter deres karriere på spil.

Jeg ser i hvert fald frem til at se de næste udsendelser i serien, bl.a. om nærdødsoplevelser, som får mig til at tænke på en oplevelse, som min meget nøgterne far engang berettede om. Han havde været uarbejdsdygtig i længere tid på grund af en ryglidelse og gennemgik en kompliceret rygoperation. Mens han lå på operationsbordet i bedøvet tilstand, havde han en oplevelse, som han fandt så mærkværdig, at han ikke vovede at fortælle os den før flere år efter.  Han befandt sig oppe under loftet og så sin krop ligge dernede i færd med at blive opereret. Han følte sig så let og fri til mode, at han slet ikke havde lyst til igen at blive forenet med kroppen dernede. Men så meldte tanken sig om familien og ansvaret derhjemme, og synet var forbi. Jeg har læst om andre, der har haft lignende oplevelser under operationer.

http://www.dr.dk/DR2/S/Sjael_videnskab/De+seks+afsnit.htm

Reklamer

4 thoughts on “Tankens kraft

  1. Tak for et godt indlæg. Jeg er ikke i tvivl om, at forskere er bekymrede for karrieren. Det er kunstnerens opgave at minde mennesket om, at vi er “åndelige væsener”, eller som en humanist har udtrykt det, mennesket skaber meninger. En computer, til sammenligning, kan ikke skabe andre meninger end dem, som programmøren har “leget” med. Det er en almindelig forvirring at gøre computere og biler m.v. “menneskelige”: Nu vil den ikke mere … siger vi ærgelige og tænker at hvis den var et menneske, så var den nok sur på os 🙂

  2. Jeg er også blvet vildt begejtret for de udsendelser. Det er jo det, som sådan nogen som mig har beskæftige os med i 25 år, så nu bliver videnskabeligt verificeret over en bred kam, tidligere har det været enkeltstående forskere. Måske er paradigmeskiftet ved at bryde igennem?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s