Tarot – et fint psykologisk redskab

I fredags-udgaven af min daglige avis er der en serie, hvor journalisten, som har ondt i krop og sjæl, besøger forskellige terapeuter og coaches for at komme videre i sit liv og sin karriere. I denne uge har han besøgt en Tarot-coach for at finde svar på, om hans karriere bevæger sig i den rigtige retning.

Efter endt session er hans konklusion, at den Tarot-coaching, han har modtaget, føles som et mindre overgreb på hans fornuft, end hvad han ellers har været udsat for på det alternative marked, fordi Tarot-coachen blankt indrømmer, at der i behandlingen ikke er andet meningsfuldt mønster end det, man selv ser i kortene.

Dette er jeg helt enig i, men for at få et meningsfuldt resultat kræves der også en kyndig Tarot-oplægger, og kommer man i hænderne på den rigtige person, er Tarot-kortene et fantastisk redskab til at få afdækket og belyst omstændighederne omkring ens liv og karriere.

Et Tarot-sæt består af 78 Tarot-kort, nemlig den store arkana der består af 22 kort, som siges at være symbol for de 22 prøvelser i livet, som et menneske skal igennem for at opnå indsigt og forståelse af sig selv og universets sammenhæng, de 16 hofkort som henviser til personer, der er vigtige i vores liv. Og endelig den lille arkana, der består af 40 kort, som igen er inddelt i fire kategorier – Stokke, Bægre, Sværd og Mønter. Disse er udtryk for de fire elementer ild, vand, luft og jord, som hver symboliserer forskellige aspekter af personligheden.

Tarot-kortene kan lægges op i det såkaldte keltiske kors, dvs. 10 kort, udtrukket af hovedpersonen selv, som lægges på en måde, så kortene kommer hele vejen rundt om personen og fortæller om hendes konfliktområde, grundlag, potentielle muligheder, umiddelbare fortid og fremtid, forventninger og til sidst giver en konklusion på hele oplægget. Hovedpersonen kan enten stille et konkret spørgsmål eller ønske at få afdækket og belyst sin aktuelle livssituation. Man kan også få et hurtigt svar ved at trække tre kort og tolke svaret på sit spørgsmål ud fra dem.

For år tilbage har jeg selv arbejdet meget med Tarot-kort enten til at belyse min egen livssituation eller som en hjælp til andre, og da jeg i forbindelse med den omtalte avisartikel igen fandt kortene frem, fik jeg fik lyst til at stille kortene et relevant spørgsmål, som jeg undertiden stiller mig selv:
Hvorfor blive ved med at skrive blog, Anna Marie?

Jeg trak disse tre kort:

og tolkede dem meget kort fortalt på følgende måde:

Jeg kan godt lide at dele noget med andre. Blogskriveriet giver tilfredshed og glæde. Andre har glæde af at jeg giver noget af mig selv.

Sådan. Nu kan jeg roligt slappe af og opgive enhver tanke om at holde pause endsige helt stoppe blogskriveriet.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

6 kommentarer til “Tarot – et fint psykologisk redskab”

 1. Jeg er meget enig og glad for din konklusion. Jeg holder meget af læse dine kloge betragtninger.
  Venlig hilsen
  Marianne

 2. Kære Anna Marie
  Jeg læste også den artikel, og jeg synes det er meget sjovt at følge journalisten rejse i det alternative. Dog irriterede det mig en smule at Bægre omtaltes som kopper.
  Og jeg er enig med dig i at tarot er et fint psykologisk redskab, som jeg selv bruger (og skriver om).
  Det ser iøvrigt ud til at kortene mener at du bare skal skrive løs – det kan jeg kun være enig i!
  KH Kristine

  1. Hej Kristine
   Jeg har føjet din spændende blog om bl.a. Tarot til mine favoritter og vil studere den noget nærmere.
   Kh AM

 3. Det var virkelig spændende at læse, Anna Marie! Tarot er noget, jeg aldrig har fordybet mig i, men tit har haft lyst til at lære at kende.
  Kh til dig!

 4. Hej Anna Marie.
  Jeg er just faldet over din skønne “blok” og finder den meget tiltalende på mange måder; der er mange gode tanker i den. Omkring tarot-artiklen, så var det mig, som Nikolai i hine tider besøgte og fik lagt kort hos; jeg var ret ny i faget og meget spændt på han besøg!

  Siden lagde jeg kortene lidt til side; og nu gentoptager jeg tarot-læsning på et professionelt niveau. Det er så inspirerende at lægge og læse kort. Så jeg blev glad for din kommentar, om end det er nogle år siden.

  Jeg ønsker dig alt vel, samt inspiration med kortene. Venlig hilsen (ag)Nete Munck, tarotcoach.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s