Elektronikskrot

13. Februar 2010

Jeg har det dårligt med alt det elektroniske udstyr, som må kasseres, fordi der hele tiden kommer nyt til huse.  Jeg håber, det er rigtigt, at man på genbrugspladsen sørger for, at al brugbart materiale i de kasserede maskiner bliver taget ud og genanvendt.

Jeg har selv i nogen tid gået og skævet til mit gamle computerudstyr, som står ene og forladt i arbejdsværelset uden at blive brugt, fordi jeg jo nu har min handy bærbare, som jeg kan sidde og slange mig med herinde i sofaen i kakkelovnsvarmen i  selskab med husbond og misserne. 

Den gamle computer er fyldt med virus og fejl og er næsten uanvendelig, men tilsluttet den er  en udmærket printer og scanner, som jeg heller ikke kan bruge, fordi de ikke er kompatible med den bærbare, og jeg har hårdt brug for en scanner til at scanne nogle af de tusindvis af gode fotos, vi har taget i tidens løb, så jeg kan lave nogle foto features, og en printer har man jo også brug for.

Jeg kunne selvfølgelig smide hele det gamle udstyr ud og købe noget nyt, men det kvier jeg mig som sagt ved, så i dag har jeg sat varme på i arbejdsværelset med henblik på at sætte mig derind og prøve at formatere harddisken på den gamle Compaq og installere Windows påny og få både printer og scanner til at fungere, så jeg får en brugbar arbejdsstation igen.

Håber det lykkes!

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

5 kommentarer til “Elektronikskrot”

  1. Uh, hvor jeg kender det! Hader bare det ressource-spild der ligger i at kassere ting som egentlig virker fint nok. Hos os prøver vi så vidt muligt at lave “nedsivnings-opgradering”, da der tit har været familiemedlemmer som har haft ældre udstyr end det vi ønskede at kassere. Men der kommer jo en grænse, og så må man sætte sin lid til kommunernes genbrugspladser. Vi har en fin storskralds-ordning, hvor kommunen forsikrer at affaldet BLIVER sorteret og genanvendt.

  2. Hvis man afleverer til kommunalt genbrug, kan man nok være sikker på, at tingene bliver skaffet af vejen på en betryggende måde. For at anskaffe nyt taler, at moderne computere og fladskærme bruger mindre strøm og på den måde er mere miljøvenlige. That’s my story, and I’m sticking to it! Den eneste ulempe med en fladskærm er, at katten ikke kan sove på den på samme måde, som de kunne på en gammeldags crt-skærm!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s