Randers i snevejr

2. januar 2010

3 frostgrader, snebyger ind imellem og en skarp vind fra nordøst, som fyger sneen sammen i driver på landevejen ind til Randers. Men afsted skal vi, selvom kakkelovnskrogen allerede har et godt tag i os. Vi skal på biblioteket, i Netto og i Dagligbrugsen, og så skal vi lige sige dav til nevøen, som netop er vendt solbrændt hjem fra Australien.

Her pustes der lidt ud på Østervold foran Cronhammers nye vandkunst, som om vinteren er en skygge af sig selv, dels fordi vandet mangler, og dels fordi sneen dækker den fine stensætning i bunden af det flade bassin. 

På hjemvejen når vi at få en lille forskrækkelse. Da vi snegler os hjemad ad den bakkede vej, der snor sig fra Randers-Udbyhøj landevejen ned mod Mellerup, som ligger og skutter sig  dernede ved fjorden, ser vi pludselig en modkørende bil, der er kommet i skred og zigzagger lige hen imod os. I sidste øjeblik slår den – heldigvis for os –  pludselig et sving og havner med snuden i grøften. Grøften er ikke dyb, og manden er ikke kommet noget til, men han må tilkalde hjælp for at få bilen trukket op.

Gys, gys! Endnu engang har lykken tilsmilet os. Måtte den blive ved med det!

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s