Hvor gik Nora hen

Tilbage på nethinden efter COP15 klimatopmødet i København sidder billederne af en svedig, forgræmmet Lars Løkke, en frustreret Connie Hedegaard, der farer omkring, samt vrede toppolitikere, der ikke lever op til deres ansvar. Her i huset har vi i TV fulgt med i hele processen i håb om, at der skulle komme et positivt resultat ud af de store anstrengelser der er gjort for at gavne klimaet og det kæmpeapparatur, der har været sat i værk.

Det eneste, der ser ud til at have været en ‘succes’ er politiaktionerne mod de mange mennesker, som kom hertil for at demonstrere for et bedre klima. Skuffende har det hele været, en nedtur af de store. Selv Obama levede ikke op til sin sædvanlige evne til at få sat skred i tingene.

Ja, hvor gik så Nora, min nevøs søde og modige kone, så hen? Hun var såmænd nødt til at gå i Vestre Fængsel, og der skal hun åbenbart sidde og kukkelure i varetægt jul og nytår over. Og hvorfor? For at demonstrere for en bedre og renere verden.

Jeg synes ærlig talt ikke, at vi i Danmark kan være bekendt at behandle unge mennesker på den måde, for at vove deres liv og lemmer for vores allesammens skyld  og gennem farefulde aktioner ofre deres rene straffeattest.

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

One thought on “Hvor gik Nora hen”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s