Revolutionary Road

1. november 2009

Vi var inde hos min nevø i aftes. Han havde lavet god mad, en gryderet med diverse rodfrugter, bl.a. jordskokker (som faktisk på engelsk hedder artichoke, mens den plante, vi kalder artiskok, på engelsk hedder Jerusalen artichoke – fik jeg at vide). Som sædvanlig havde han til lejligheden fundet en god DVD, som vi så på hans store fladskærm på  væggen. Og det var en rigtig god film, han havde fundet denne gang, Revolutionary Road, som ikke kan anbefales stærkt nok,  med Kate Winslet og Leonardo di Caprio – de fordums unge elskende fra Titanic – i et fantastisk stærkt kammerspil af Bergmanske dimensioner om det unge ægtepar Wheeler og deres liv i en amerikansk forstad i 1950’erne.

revolutionary-road-movie-poster

Filmen handler om konformitetens dræbende svøbe, her realistisk nok skildret som amerikansk forstadsliv i 1950’erne, men problematikken er slet ikke fremmed for os i dag, så man har ikke  problemer med at identificere sig med grundproblematikken, men alligevel er der heldigvis sket meget positivt i dag i forhold til dengang, og man kan godt grine lidt skævt bedrevidende, når naboens søn, der er på udgang fra den psykiatriske afdeling, gennemskuer og udtrykker situationen meget klarere end de ‘normale’ omgivelser, som nervøst forsøger at afværge og undskylde hans uforudsigelige adfærd. Cooper og Laing og deres antipsykiatri fra 1960’erne har ikke levet forgæves.

Det er en smuk og sørgelig film. De to stjerneskuespillere i top. Hollywood når Hollywood er bedst.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

4 kommentarer til “Revolutionary Road”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s