Et atlas over kroppen

‘Av, av’,  råber jeg da zoneterapeuten trykker hårdt på et sted på kanten af fodsålen, som gør djævelsk ondt. ‘Du har problemer med din højre skulder’, konstaterer hun. Og det må jeg jo indrømme. Jeg lider af en smertende skulder forårsaget af en dårlig hovedpude.

Jeg har de sidste 8 år gået regelmæssigt til zoneterapi hos en zoneterapeut, som har praktiseret kunsten i mange år, og som kan mærke lige hvor der skal trykkes for at bringe kroppen i balance. Ikke fordi jeg fejler noget særligt. Ud over to kunstige hofter, som jeg blev forsynet med for 3-4 år siden, og som efterhånden fungerer ganske normalt, er jeg en meget sund person, så når jeg går til zoneterapi, er det nærmest forebyggende. Måske er det også derfor, at jeg aldrig fejler noget særligt – syv, ni, tretten!

zoneterapi

Zoneterapi bygger på gamle teorier fra Kina om, at der på fødderne er reflexområder som svarer til hver enkelt del af menneskelegemet. Intet organ i kroppen kan være lidende uden at den eller de tilsvarende steder på fødderne er meget ømme. Hvilket er udtryk for et blokeret kredsløbet i organet og på reflexstedet. Ved at gennemarbejde reflexerne på fødderne kan man påvirke de organer eller det område man ønsker at behandle.

Zoneterapi bygger i princippet på de samme teorier som akupunktur, hvor man arbejder med meridiansystemet. Man kan sige, at fødderne er et atlas over hele vores organisme. Hvis der er ubalancer, kan der føles en nærmest skærende smerte, som er forårsaget af aflejringer eller affaldsstoffer. Det kan føles som glasskår eller spidse negle, når zonerne berøres. Det skal gøre lidt ondt, hvis et resultat skal opnås. Smerten må ikke være så stor, at det er umuligt for patienten at slappe af.

Min smerte i skulderen er væk, og i morgen skal jeg ud og finde en ny og bedre hovedpude.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

One thought on “Et atlas over kroppen”

  1. Hvor er det spændende at læse om, Anna Marie!
    Jeg har også kun gode erfaringer – jeg brugte en zoneterapeut 4-5 gange for et par år siden på grund af stress, og det hjalp nærmest mirakuløst 100 procent.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s