Mit livs sofaer

30. september 2009

I går fik vi en ny sofa, eller rettere en gammel en fra genbrugsen, en meget tung én, som blev fragtet hertil af en bodybuilder-fragtmand og hans mor. Moren var næsten lige så gammel som mig og ikke meget stærkere, så vi måtte selv træde til, da vi skulle have den tunge sofa på plads.  Vi fik endnu engang bekræftet, at kræfterne slet ikke er de samme som før i tiden, men det lykkedes, og sofaen kunne heldigvis lige netop være i krogen foran fjernsynet og højtalerne, hvor det er meningen at vi skal sidde blødt og hyggeligt  i de kommende mørke vinteraftener.

Sofaer 002

 

Men den gamle sofa skulle jo også ud og det kostede stor overtalelse at få fragtmandsparret til at hjælpe med at bære den ned under halvtaget i kælderetagen, hvor den nu står og venter på storskrald og ser alt for fin ud til at blive smidt ud.

Sofaer 005

Jo, men skindet bedrager. Der er sprunget fjedre, misserne har revet huller i betrækket, så kapokken stritter ud, og sidst men ikke mindst, man sidder meget dårligt i den, så nu er det slut, selv om affektionsdjævlen svier i brystet. For det er jo svigerforældres sofa købt til deres bryllup,  hvor man i mange hyggelige stunder har siddet  og snakket filosofi med svigerfar og spist svigermors lækkerier. Sidenhen har den været et værdsat møbel i flere af vores egne boliger, som regel udstyret med kønt, men sart og lidet slidstærkt betræk. Men det koster at få den ombetrukket og funktionsdygtig igen, so goodbye!

Men bare rolig, vi har også andre sofaer i huset med affektionsværdi.

Sofaer 007

Denne er også rigtig god at sidde i. Den blev til overs, da søster og svoger fraflyttede deres hus i Viborg, og den nyder nu sit otium  i passende selskab her hos os.

Reklamer

Udgivet af

Anna Maries Skriveblok

Pensioneret indvandrerlærer, oversætter. Interesser: Bøger, film, katte, mennesker, eksistens, mad, yoga, meditation, sundhed, natur, historie, Randers og omegn.

One thought on “Mit livs sofaer”

  1. Det var hyggeligt at få et kig ind i dit smukke hjem! Og jeg kan godt forstå, du må sige farvel til den gamle sofa, når der skal gøre så meget ved den – det er frygtelig dyrt, at få repareret en sofa og sat nyt betræk på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s